Hydro-vac vacuümfiltratiesysteem

Wereldwijde service en ontwikkelde applicaties

Hydro-Vac is het "originele" vacuümsysteem voor het filteren van metaalbewerkingsvloeistoffen. Meer dan 6.000 systemen worden wereldwijd geïnstalleerd. Firma Stevens-Hydrobelt staat achter elk systeem met een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk dat problemen oplost en reserveonderdelen en filtermedia op voorraad heeft. Applicatieontwerpers en systeemontwerpers gebruiken computerondersteunde ontwerptechnieken om systemen af ​​te stemmen op de behoeften van de eindgebruiker. Onze laboratoria werken met u samen om de beste systeemcomponenten en filtermedia te selecteren om vaste afvalstoffen uit vloeistoffen te verwijderen.

Verhoog de standtijd. Verlaag de verwijderingskosten voor vacuümkamers.

Hydro-Vac vacuümfiltratiesystemen verhogen de productiviteit van de metaalbewerking. De levensduur van het gereedschap verdubbelt, triples of meer. Koel- en smeervloeistoffen kunnen oneindig lang meegaan. Uptime stijgt vanwege minder gereedschapswisselingen en minder onderhoud van de machine. Het weggooien van chips is vereenvoudigd. Kritische toleranties en oppervlakteafwerkingen verbeteren aanzienlijk.

Hoge betrouwbaarheid. Goedkope bediening.

Hydro-Vac-systemen hebben slechts drie bewegende delen: de filter / distributiepomp, de vluchttransporteur en de vacuümbreukventiel. Dit houdt het onderhoud laag en de systeembetrouwbaarheid hoog. Energiekosten zijn laag omdat dezelfde pomp filtervacuüm genereert en onder druk staande vloeistof aan productiemachines levert.

High-flow-systemen voor filtratie van plants
Hydro-Vac-systemen filteren minerale oliën, oplosbare oliën, halfsynthetische en andere vloeistoffen met stroomsnelheden tot 50.000 L / min. Zelfstandige gecentraliseerde eenheden kunnen boven of onder de vloer worden geïnstalleerd of in mobiele configuraties om afzonderlijke machines, machinecentra, afdelingen of volledige installaties te verwerken. Voeg optionele, automatische chipverwerking en afvalverwijdering toe voor volledige systeemefficiëntie.

Dubbele filtratie voor continu gebruik.
Hydro-Vac-systemen gebruiken een unieke duale techniek om procesvloeistoffen te filteren en opnieuw te circuleren. Wanneer er vuile vloeistof het filter binnendringt, worden zwevend afval en zwerfolie gespoeld naar de afvoerhelling en automatisch afgeroomd over het oppervlak door de filtertransportvliegtuigen. Gelijktijdig wordt vloeistof door het filtermedium op de bodem van het vuile reservoir getrokken door een filter / verdeelpomp.

Vanuit de schone vloeistofvacuümkamer wordt de vloeistof continu naar de machines gepompt. De automatische werking wordt verzekerd door een voorgeprogrammeerde filtercyclus. Wordt automatisch gestart wanneer een vooraf gekozen vacuüm wordt geëlimineerd door terugstroming van schone vloeistof, tilt het medium op om migratie tijdens het indexeren te voorkomen. Tijdens de indexcyclus wordt schone vloeistof uit een buffertank getrokken om een ​​continue toevoer naar machines te garanderen.

Hydro-Vac-systemen bouwen een geconcentreerde vaste-stofkoek op die de filtratie verbetert. Dankzij de micro-indexfunctie kan altijd een geconcentreerde vaste-stofkoek op 90% van het filteroppervlak worden bewaard. Het vermogen van het filter om een ​​groter vacuümverschil te ontwikkelen naarmate de vaste-stofkoek groter wordt, zorgt voor een gelijkmatige stroom door de media.

Animatie

Media-opties

Firma Stevens-Hydrobelt filtermedia zijn ontworpen voor specifieke toepassingen, variërend van ruwe bewerking tot slijpen, honen en polijsten. Grotere fijne deeltjes kunnen worden vastgehouden door permanente filtermedia zoals roestvrij stalen wigdraad en geweven continue bandmedia. Beide zijn media van het permanente type die de bedrijfskosten kunnen verlagen. Deeltjes tot een niveau van 10 micron worden verwijderd door goedkope, niet-geweven media voor eenmalig gebruik.

Een permanente roestvrij stalen wigvormige bodem is standaard ingebouwd. Dit wordt gedaan om de gefilterde vloeistof te laten passeren en om de media te ondersteunen.

Wegwerp niet-geweven media. Filter finess van 200 tot 10 micron.

Permanente eindeloze synthetische riem tot 40 micron.

Voorbeelden